Jogurt z tofu
1. Jogurt z tofu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Jogurt z tofu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 94,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,50 g białka,
- 15,96 g węglowodanów,
- 1,24 g cukrów,
- 0,20 g błonnika.
Jogurt z tofu ma w 100 g 1,80 g tłuszczów, w tym:
- 0,26 g tłuszczów nasyconych,
- 0,40 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,02 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Jogurt z tofu – jakie ma witaminy?
Jogurt z tofu to produkt zawierający 2,50 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,31 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,50 µg witaminy K.
Jogurt z tofu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,24 mg witaminy B3,
- 48,4 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Jogurt z tofu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Jogurt z tofu ma w sobie:
- 118 mg wapnia,
- 1,06 mg żelaza,
- 40,0 mg magnezu,
- 38,0 mg fosforu,
- 47,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 35,0 mg sodu, 0,31 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0 mg manganu i 13,00 µg selenu.
4. Jogurt z tofu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 262 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 94,0 kcal | 246 kcal |
Białko | 3,50 g | 9,17 g |
Węglowodany | 15,96 g | 41,8 g |
Cukier | 1,24 g | 3,25 g |
Błonnik | 0,20 g | 0,52 g |
Tłuszcz | 1,80 g | 4,72 g |
Tłuszcze nasycone | 0,26 g | 0,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,40 g | 1,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,02 g | 2,67 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 2,50 mg | 6,55 mg |