Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony
1. Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 20,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,91 g białka,
- 4,31 g węglowodanów,
- 2,59 g cukrów,
- 1,40 g błonnika.
Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony ma w 100 g 0,31 g tłuszczów, w tym:
- 0,06 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,13 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony to produkt zawierający 5,50 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,50 µg witaminy K.
Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,51 mg witaminy B3,
- 7,90 mg witaminy B4,
- 0,14 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 20,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 0,36 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 39,0 mg fosforu,
- 192 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 237 mg sodu, 0,39 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Kabaczek gotowany z dodatkiem soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 180 g (1 szklanka, plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 20,0 kcal | 36,0 kcal |
Białko | 0,91 g | 1,64 g |
Węglowodany | 4,31 g | 7,76 g |
Cukier | 2,59 g | 4,66 g |
Błonnik | 1,40 g | 2,52 g |
Tłuszcz | 0,31 g | 0,56 g |
Tłuszcze nasycone | 0,06 g | 0,12 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,13 g | 0,24 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 5,50 mg | 9,90 mg |