Kakao w proszku bez dodatku cukru
1. Kakao w proszku bez dodatku cukru – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kakao w proszku bez dodatku cukru w 100 gramach posiada wartość energetyczną 228 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,60 g białka,
- 57,9 g węglowodanów,
- 1,75 g cukrów,
- 37,0 g błonnika.
Kakao w proszku bez dodatku cukru ma w 100 g 13,70 g tłuszczów, w tym:
- 8,07 g tłuszczów nasyconych,
- 4,57 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,44 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Kakao w proszku bez dodatku cukru – jakie ma witaminy?
Kakao w proszku bez dodatku cukru to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,10 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,50 µg witaminy K.
Kakao w proszku bez dodatku cukru zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 2,19 mg witaminy B3,
- 12,00 mg witaminy B4,
- 0,25 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 32,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Kakao w proszku bez dodatku cukru – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kakao w proszku bez dodatku cukru ma w sobie:
- 128 mg wapnia,
- 13,86 mg żelaza,
- 499 mg magnezu,
- 734 mg fosforu,
- 1,524 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 21,0 mg sodu, 6,81 mg cynku, 3,79 mg miedzi, 3,84 mg manganu i 14,30 µg selenu.
4. Kakao w proszku bez dodatku cukru - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 86 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 228 kcal | 196 kcal |
Białko | 19,60 g | 16,86 g |
Węglowodany | 57,9 g | 49,8 g |
Cukier | 1,75 g | 1,51 g |
Błonnik | 37,0 g | 31,8 g |
Tłuszcz | 13,70 g | 11,78 g |
Tłuszcze nasycone | 8,07 g | 6,94 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,57 g | 3,93 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,44 g | 0,38 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |