Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli
1. Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 32,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,04 g białka,
- 6,28 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 3,30 g błonnika.
Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli ma w 100 g 0,31 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,14 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli to produkt zawierający 72,6 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 0,68 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 41,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli ma w sobie:
- 32,0 mg wapnia,
- 0,72 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 57,0 mg fosforu,
- 278 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 259 mg sodu, 0,63 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,24 mg manganu i 0,80 µg selenu.
4. Kalafior romanesco gotowany z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 62 g (1/2 szklanki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 32,0 kcal | 19,84 kcal |
Białko | 3,04 g | 1,89 g |
Węglowodany | 6,28 g | 3,89 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 3,30 g | 2,05 g |
Tłuszcz | 0,31 g | 0,19 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,14 g | 0,09 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 72,6 mg | 45,0 mg |