Kanapka z pieczoną wołowiną
1. Kanapka z pieczoną wołowiną – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kanapka z pieczoną wołowiną w 100 gramach posiada wartość energetyczną 244 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,17 g białka,
- 22,2 g węglowodanów,
- 3,84 g cukrów,
- 1,30 g błonnika.
Kanapka z pieczoną wołowiną ma w 100 g 10,30 g tłuszczów, w tym:
- 3,40 g tłuszczów nasyconych,
- 3,99 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 30,0 mg cholesterolu.
2. Kanapka z pieczoną wołowiną – jakie ma witaminy?
Kanapka z pieczoną wołowiną to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,43 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 2,80 µg witaminy K.
Kanapka z pieczoną wołowiną zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,22 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 4,34 mg witaminy B3,
- 32,4 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 51,0 µg witaminy B9,
- 0,96 µg witaminy B12.
3. Kanapka z pieczoną wołowiną – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kanapka z pieczoną wołowiną ma w sobie:
- 55,0 mg wapnia,
- 2,64 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 200 mg fosforu,
- 224 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 653 mg sodu, 2,27 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,23 mg manganu i 18,20 µg selenu.
4. Kanapka z pieczoną wołowiną - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 149 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 244 kcal | 364 kcal |
Białko | 15,17 g | 22,6 g |
Węglowodany | 22,2 g | 33,1 g |
Cukier | 3,84 g | 5,72 g |
Błonnik | 1,30 g | 1,94 g |
Tłuszcz | 10,30 g | 15,35 g |
Tłuszcze nasycone | 3,40 g | 5,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,99 g | 5,94 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,76 g | 2,63 g |
Cholesterol | 30,0 mg | 44,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |