Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem
1. Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem w 100 gramach posiada wartość energetyczną 156 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,17 g białka,
- 20,3 g węglowodanów,
- 3,00 g cukrów,
- 0,70 g błonnika.
Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem ma w 100 g 2,73 g tłuszczów, w tym:
- 0,97 g tłuszczów nasyconych,
- 0,79 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,72 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 18,00 mg cholesterolu.
2. Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem – jakie ma witaminy?
Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 4,50 µg witaminy K.
Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,23 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 4,18 mg witaminy B3,
- 26,2 mg witaminy B4,
- 0,42 mg witaminy B5,
- 0,28 mg witaminy B6,
- 67,0 µg witaminy B9,
- 0,44 µg witaminy B12.
3. Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem ma w sobie:
- 164 mg wapnia,
- 2,09 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 118 mg fosforu,
- 188 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 329 mg sodu, 1,50 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,27 mg manganu i 17,00 µg selenu.
4. Kanapka z pieczoną wołowiną, sałatą i pomidorem - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 190 g (mała) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 156 kcal | 296 kcal |
Białko | 12,17 g | 23,1 g |
Węglowodany | 20,3 g | 38,6 g |
Cukier | 3,00 g | 5,70 g |
Błonnik | 0,70 g | 1,33 g |
Tłuszcz | 2,73 g | 5,19 g |
Tłuszcze nasycone | 0,97 g | 1,85 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,79 g | 1,50 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,72 g | 1,36 g |
Cholesterol | 18,00 mg | 34,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |