Karp po żydowsku
1. Karp po żydowsku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Karp po żydowsku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 84,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,07 g białka,
- 7,41 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Karp po żydowsku ma w 100 g 1,73 g tłuszczów, w tym:
- 0,41 g tłuszczów nasyconych,
- 0,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 30,0 mg cholesterolu.
2. Karp po żydowsku – jakie ma witaminy?
Karp po żydowsku to produkt zawierający 0,80 mg witaminy C, 27,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Karp po żydowsku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,20 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,84 µg witaminy B12.
3. Karp po żydowsku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Karp po żydowsku ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 2,48 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 73,0 mg fosforu,
- 91,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 524 mg sodu, 0,82 mg cynku, 0,20 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 10,50 µg selenu.
4. Karp po żydowsku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 42 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 84,0 kcal | 35,3 kcal |
Białko | 9,07 g | 3,81 g |
Węglowodany | 7,41 g | 3,11 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,73 g | 0,73 g |
Tłuszcze nasycone | 0,41 g | 0,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,82 g | 0,35 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,29 g | 0,12 g |
Cholesterol | 30,0 mg | 12,60 mg |
Witamina C | 0,80 mg | 0,34 mg |