Karp poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Karp poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Karp poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 162 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Karp poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 7,17 g tłuszczów, w tym:
- 1,39 g tłuszczów nasyconych,
- 2,99 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,84 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Karp poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Karp poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,60 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Karp poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 2,10 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 1,47 µg witaminy B12.
3. Karp poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Karp poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 52,0 mg wapnia,
- 1,59 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 531 mg fosforu,
- 427 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 1,90 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 16,20 µg selenu.
4. Karp poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 162 kcal | 138 kcal |
Białko | 22,9 g | 19,43 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,17 g | 6,10 g |
Tłuszcze nasycone | 1,39 g | 1,18 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,99 g | 2,54 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,84 g | 1,56 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 71,4 mg |
Witamina C | 1,60 mg | 1,36 mg |