Keta poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Keta poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Keta poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 154 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Keta poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 4,83 g tłuszczów, w tym:
- 1,08 g tłuszczów nasyconych,
- 1,98 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 95,0 mg cholesterolu.
2. Keta poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Keta poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 34,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Keta poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 8,53 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 3,46 µg witaminy B12.
3. Keta poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Keta poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,71 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 363 mg fosforu,
- 550 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 0,60 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Keta poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 154 kcal | 131 kcal |
Białko | 25,8 g | 21,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,83 g | 4,11 g |
Tłuszcze nasycone | 1,08 g | 0,92 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,98 g | 1,68 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,15 g | 0,98 g |
Cholesterol | 95,0 mg | 80,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |