Kiełbasa bolońska
1. Kiełbasa bolońska – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kiełbasa bolońska w 100 gramach posiada wartość energetyczną 281 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,34 g białka,
- 6,31 g węglowodanów,
- 1,97 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Kiełbasa bolońska ma w 100 g 23,8 g tłuszczów, w tym:
- 7,39 g tłuszczów nasyconych,
- 10,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,59 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 92,0 mg cholesterolu.
2. Kiełbasa bolońska – jakie ma witaminy?
Kiełbasa bolońska to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,59 mg witaminy E, 34,0 i.u. witaminy D oraz 1,70 µg witaminy K.
Kiełbasa bolońska zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 3,19 mg witaminy B3,
- 59,3 mg witaminy B4,
- 0,77 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,47 µg witaminy B12.
3. Kiełbasa bolońska – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kiełbasa bolońska ma w sobie:
- 125 mg wapnia,
- 1,24 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 212 mg fosforu,
- 320 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,379 mg sodu, 1,06 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 14,40 µg selenu.
4. Kiełbasa bolońska - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 33 g (1 plasterek) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 281 kcal | 92,7 kcal |
Białko | 10,34 g | 3,41 g |
Węglowodany | 6,31 g | 2,08 g |
Cukier | 1,97 g | 0,65 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 23,8 g | 7,84 g |
Tłuszcze nasycone | 7,39 g | 2,44 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 10,27 g | 3,39 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,59 g | 1,52 g |
Cholesterol | 92,0 mg | 30,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |