Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli
1. Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 101 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,80 g białka,
- 21,3 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli ma w 100 g 0,45 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli to produkt zawierający 12,60 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,22 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 1,20 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,57 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 67,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 3,10 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 153 mg fosforu,
- 284 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 246 mg sodu, 1,60 mg cynku, 0,34 mg miedzi, 0,50 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Kiełki soczewicy smażone z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 77 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 101 kcal | 77,8 kcal |
Białko | 8,80 g | 6,78 g |
Węglowodany | 21,3 g | 16,36 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,45 g | 0,35 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,10 g | 0,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,20 g | 0,16 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 12,60 mg | 9,70 mg |