Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli
1. Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 81,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,47 g białka,
- 6,53 g węglowodanów,
- 0,43 g cukrów,
- 0,80 g błonnika.
Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli ma w 100 g 4,45 g tłuszczów, w tym:
- 0,62 g tłuszczów nasyconych,
- 1,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli to produkt zawierający 8,30 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 33,0 µg witaminy K.
Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 1,09 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,74 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 80,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli ma w sobie:
- 59,0 mg wapnia,
- 1,31 mg żelaza,
- 60,0 mg magnezu,
- 135 mg fosforu,
- 355 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 246 mg sodu, 1,04 mg cynku, 0,33 mg miedzi, 0,71 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Kiełki soi gotowane na parze z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 94 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 81,0 kcal | 76,1 kcal |
Białko | 8,47 g | 7,96 g |
Węglowodany | 6,53 g | 6,14 g |
Cukier | 0,43 g | 0,40 g |
Błonnik | 0,80 g | 0,75 g |
Tłuszcz | 4,45 g | 4,18 g |
Tłuszcze nasycone | 0,62 g | 0,58 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,01 g | 0,95 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,51 g | 2,36 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 8,30 mg | 7,80 mg |