Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu)
1. Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 254 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu) ma w 100 g 16,17 g tłuszczów, w tym:
- 6,16 g tłuszczów nasyconych,
- 7,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,47 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu) – jakie ma witaminy?
Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,12 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 4,63 mg witaminy B3,
- 80,9 mg witaminy B4,
- 0,57 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 2,49 µg witaminy B12.
3. Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu) ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 2,58 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 179 mg fosforu,
- 271 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 6,24 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 20,3 µg selenu.
4. Klops z mięsa wołowego (80% mięsa, 20% tłuszczu) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 254 kcal | 216 kcal |
Białko | 25,3 g | 21,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 16,17 g | 13,75 g |
Tłuszcze nasycone | 6,16 g | 5,24 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,19 g | 6,11 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,47 g | 0,40 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 74,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |