Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra)
1. Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 331 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,0 g białka,
- 10,25 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra) ma w 100 g 21,9 g tłuszczów, w tym:
- 5,83 g tłuszczów nasyconych,
- 8,91 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 36,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 5,84 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 20,0 µg witaminy B9,
- 0,26 µg witaminy B12.
3. Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra) ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 1,49 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 137 mg fosforu,
- 180 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 317 mg sodu, 1,96 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,06 mg manganu i 29,0 µg selenu.
4. Korpus drobiowy smażony w cieście (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 72 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 331 kcal | 238 kcal |
Białko | 22,0 g | 15,82 g |
Węglowodany | 10,25 g | 7,38 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 21,9 g | 15,78 g |
Tłuszcze nasycone | 5,83 g | 4,20 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,91 g | 6,42 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 5,20 g | 3,74 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 63,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |