Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra)
1. Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 331 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,8 g białka,
- 6,50 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra) ma w 100 g 20,7 g tłuszczów, w tym:
- 5,61 g tłuszczów nasyconych,
- 8,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,81 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 37,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 7,30 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,09 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0,28 µg witaminy B12.
3. Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra) ma w sobie:
- 24,0 mg wapnia,
- 1,62 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 166 mg fosforu,
- 226 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 90,0 mg sodu, 2,47 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 23,7 µg selenu.
4. Korpus drobiowy smażony w mące (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 44 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 331 kcal | 146 kcal |
Białko | 27,8 g | 12,23 g |
Węglowodany | 6,50 g | 2,86 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 20,7 g | 9,13 g |
Tłuszcze nasycone | 5,61 g | 2,47 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,18 g | 3,60 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,81 g | 2,12 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 39,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |