Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie
1. Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 205 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie ma w 100 g 11,54 g tłuszczów, w tym:
- 3,01 g tłuszczów nasyconych,
- 4,90 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 123 mg cholesterolu.
2. Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie – jakie ma witaminy?
Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 17,00 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 6,00 mg witaminy B3,
- 63,9 mg witaminy B4,
- 1,20 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0,71 µg witaminy B12.
3. Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie ma w sobie:
- 38,0 mg wapnia,
- 0,97 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 250 mg fosforu,
- 309 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 661 mg sodu, 2,04 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 48,3 µg selenu.
4. Korpus z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 205 kcal | 174 kcal |
Białko | 25,3 g | 21,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,54 g | 9,81 g |
Tłuszcze nasycone | 3,01 g | 2,56 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,90 g | 4,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,70 g | 1,45 g |
Cholesterol | 123 mg | 105 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |