Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 109 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,90 g tłuszczów, w tym:
- 0,24 g tłuszczów nasyconych,
- 0,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 94,0 mg cholesterolu.
2. Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 62,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 7,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,69 µg witaminy B12.
3. Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 1,45 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 183 mg fosforu,
- 533 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 113 mg sodu, 0,59 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Koryfena poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 109 kcal | 92,7 kcal |
Białko | 23,7 g | 20,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,90 g | 0,77 g |
Tłuszcze nasycone | 0,24 g | 0,21 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,16 g | 0,13 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,21 g | 0,18 g |
Cholesterol | 94,0 mg | 79,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |