Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso
1. Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 97,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,35 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,54 g tłuszczów, w tym:
- 0,13 g tłuszczów nasyconych,
- 0,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 53,0 mg cholesterolu.
2. Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 7,60 mg witaminy C, 9,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,34 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 51,0 µg witaminy B9,
- 11,50 µg witaminy B12.
3. Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 59,0 mg wapnia,
- 0,76 mg żelaza,
- 63,0 mg magnezu,
- 280 mg fosforu,
- 262 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,072 mg sodu, 7,62 mg cynku, 1,18 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 40,0 µg selenu.
4. Krab królewski poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 134 g (1 noga) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 97,0 kcal | 130 kcal |
Białko | 19,35 g | 25,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,54 g | 2,06 g |
Tłuszcze nasycone | 0,13 g | 0,18 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,19 g | 0,25 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,54 g | 0,72 g |
Cholesterol | 53,0 mg | 71,0 mg |
Witamina C | 7,60 mg | 10,18 mg |