Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso
1. Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 115 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,51 g tłuszczów, w tym:
- 0,18 g tłuszczów nasyconych,
- 0,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 71,0 mg cholesterolu.
2. Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 7,20 mg witaminy C, 52,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 2,89 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 42,0 µg witaminy B9,
- 10,38 µg witaminy B12.
3. Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 33,0 mg wapnia,
- 2,88 mg żelaza,
- 63,0 mg magnezu,
- 128 mg fosforu,
- 200 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 691 mg sodu, 3,59 mg cynku, 0,62 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 44,4 µg selenu.
4. Krab królowej poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 115 kcal | 97,8 kcal |
Białko | 23,7 g | 20,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,51 g | 1,28 g |
Tłuszcze nasycone | 0,18 g | 0,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,33 g | 0,28 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,54 g | 0,46 g |
Cholesterol | 71,0 mg | 60,4 mg |
Witamina C | 7,20 mg | 6,12 mg |