Krakersy

1. Krakersy – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Krakersy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 510 kcal.

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 6,64 g białka,
  • 61,3 g węglowodanów,
  • 8,18 g cukrów,
  • 2,30 g błonnika.

Krakersy ma w 100 g 26,4 g tłuszczów, w tym:

  • 5,56 g tłuszczów nasyconych,
  • 6,55 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 13,14 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Krakersy – jakie ma witaminy?

Krakersy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 3,03 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 69,3 µg witaminy K.

Krakersy zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,42 mg witaminy B1,
  • 0,46 mg witaminy B2,
  • 4,35 mg witaminy B3,
  • 9,60 mg witaminy B4,
  • 0,42 mg witaminy B5,
  • 0,06 mg witaminy B6,
  • 92,0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Krakersy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Krakersy ma w sobie:

  • 120 mg wapnia,
  • 4,03 mg żelaza,
  • 18,00 mg magnezu,
  • 248 mg fosforu,
  • 118 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 726 mg sodu, 0,49 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,49 mg manganu i 6,70 µg selenu.

4. Krakersy - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 16 g (5 sztuk)
Wartość energetyczna 510 kcal 81,6 kcal
Białko 6,64 g 1,06 g
Węglowodany 61,3 g 9,81 g
Cukier 8,18 g 1,31 g
Błonnik 2,30 g 0,37 g
Tłuszcz 26,4 g 4,23 g
Tłuszcze nasycone 5,56 g 0,89 g
Tłuszcze jednonienasycone 6,55 g 1,05 g
Tłuszcze wielonienasycone 13,14 g 2,10 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Krakersy
Krakersy (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.