Krakersy ryżowe
1. Krakersy ryżowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Krakersy ryżowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 366 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,90 g białka,
- 82,2 g węglowodanów,
- 1,07 g cukrów,
- 16,50 g błonnika.
Krakersy ryżowe ma w 100 g 1,30 g tłuszczów, w tym:
- 0,15 g tłuszczów nasyconych,
- 0,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,56 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Krakersy ryżowe – jakie ma witaminy?
Krakersy ryżowe to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,81 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,00 µg witaminy K.
Krakersy ryżowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,24 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 1,04 mg witaminy B3,
- 20,2 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 47,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Krakersy ryżowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Krakersy ryżowe ma w sobie:
- 31,0 mg wapnia,
- 2,43 mg żelaza,
- 78,0 mg magnezu,
- 269 mg fosforu,
- 319 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 410 mg sodu, 2,39 mg cynku, 0,26 mg miedzi, 2,48 mg manganu i 36,6 µg selenu.
4. Krakersy ryżowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 14 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 366 kcal | 52,0 kcal |
Białko | 7,90 g | 1,12 g |
Węglowodany | 82,2 g | 11,67 g |
Cukier | 1,07 g | 0,15 g |
Błonnik | 16,50 g | 2,34 g |
Tłuszcz | 1,30 g | 0,19 g |
Tłuszcze nasycone | 0,15 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,17 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,56 g | 0,08 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |