Trwa ładowanie...

Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone)
Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) (Shutterstock)

1. Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 119 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 22,8 g białka,
  • 1,52 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) ma w 100 g 1,70 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 0,52 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,36 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,59 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 211 mg cholesterolu.

2. Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) – jakie ma witaminy?

Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 90,0 µg RAE witaminy A, 2,20 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 0,40 µg witaminy K.

Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,03 mg witaminy B1,
  • 0,02 mg witaminy B2,
  • 2,68 mg witaminy B3,
  • 135 mg witaminy B4,
  • 0,52 mg witaminy B5,
  • 0,24 mg witaminy B6,
  • 24,0 µg witaminy B9,
  • 1,66 µg witaminy B12.

3. Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) ma w sobie:

  • 91,0 mg wapnia,
  • 0,32 mg żelaza,
  • 37,0 mg magnezu,
  • 306 mg fosforu,
  • 170 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 947 mg sodu, 1,63 mg cynku, 0,26 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 49,5 µg selenu.

4. Krewetki poddane obróbce nawilżającej mięso (mogą być wcześniej mrożone) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 119 kcal 101 kcal
Białko 22,8 g 19,36 g
Węglowodany 1,52 g 1,29 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 1,70 g 1,45 g
Tłuszcze nasycone 0,52 g 0,44 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,36 g 0,31 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,59 g 0,50 g
Cholesterol 211 mg 179 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze