Krówki waniliowe
1. Krówki waniliowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Krówki waniliowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 383 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,05 g białka,
- 82,2 g węglowodanów,
- 79,8 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Krówki waniliowe ma w 100 g 5,45 g tłuszczów, w tym:
- 3,38 g tłuszczów nasyconych,
- 1,40 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,23 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 15,00 mg cholesterolu.
2. Krówki waniliowe – jakie ma witaminy?
Krówki waniliowe to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 46,0 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Krówki waniliowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 0,04 mg witaminy B3,
- 5,30 mg witaminy B4,
- 0,12 mg witaminy B5,
- 0,01 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0,08 µg witaminy B12.
3. Krówki waniliowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Krówki waniliowe ma w sobie:
- 38,0 mg wapnia,
- 0,02 mg żelaza,
- 3,00 mg magnezu,
- 30,0 mg fosforu,
- 49,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 47,0 mg sodu, 0,15 mg cynku, 0,00 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 1,70 µg selenu.
4. Krówki waniliowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 383 kcal | 109 kcal |
Białko | 1,05 g | 0,30 g |
Węglowodany | 82,2 g | 23,3 g |
Cukier | 79,8 g | 22,6 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,45 g | 1,55 g |
Tłuszcze nasycone | 3,38 g | 0,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,40 g | 0,40 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,23 g | 0,06 g |
Cholesterol | 15,00 mg | 4,25 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |