Kruche ciasto (upieczone)
1. Kruche ciasto (upieczone) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kruche ciasto (upieczone) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 527 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,40 g białka,
- 47,5 g węglowodanów,
- 0,17 g cukrów,
- 1,70 g błonnika.
Kruche ciasto (upieczone) ma w 100 g 34,6 g tłuszczów, w tym:
- 8,62 g tłuszczów nasyconych,
- 15,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 9,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Kruche ciasto (upieczone) – jakie ma witaminy?
Kruche ciasto (upieczone) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,31 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 14,80 µg witaminy K.
Kruche ciasto (upieczone) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,39 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 3,31 mg witaminy B3,
- 6,20 mg witaminy B4,
- 0,18 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 67,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Kruche ciasto (upieczone) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kruche ciasto (upieczone) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 2,89 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 67,0 mg fosforu,
- 67,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 542 mg sodu, 0,44 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,43 mg manganu i 21,1 µg selenu.
4. Kruche ciasto (upieczone) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 23 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 527 kcal | 121 kcal |
Białko | 6,40 g | 1,47 g |
Węglowodany | 47,5 g | 10,93 g |
Cukier | 0,17 g | 0,04 g |
Błonnik | 1,70 g | 0,39 g |
Tłuszcz | 34,6 g | 7,96 g |
Tłuszcze nasycone | 8,62 g | 1,98 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 15,17 g | 3,49 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 9,12 g | 2,10 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |