Kruche ciasto w proszku (upieczone)
1. Kruche ciasto w proszku (upieczone) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kruche ciasto w proszku (upieczone) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 501 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,70 g białka,
- 50,4 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Kruche ciasto w proszku (upieczone) ma w 100 g 30,4 g tłuszczów, w tym:
- 7,71 g tłuszczów nasyconych,
- 17,29 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Kruche ciasto w proszku (upieczone) – jakie ma witaminy?
Kruche ciasto w proszku (upieczone) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Kruche ciasto w proszku (upieczone) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,30 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 2,37 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,17 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 70,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Kruche ciasto w proszku (upieczone) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kruche ciasto w proszku (upieczone) ma w sobie:
- 60,0 mg wapnia,
- 2,15 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 84,0 mg fosforu,
- 62,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 729 mg sodu, 0,39 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,31 mg manganu i 22,1 µg selenu.
4. Kruche ciasto w proszku (upieczone) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 20 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 501 kcal | 100 kcal |
Białko | 6,70 g | 1,34 g |
Węglowodany | 50,4 g | 10,08 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,80 g | 0,36 g |
Tłuszcz | 30,4 g | 6,08 g |
Tłuszcze nasycone | 7,71 g | 1,54 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 17,29 g | 3,46 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,85 g | 0,77 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |