Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 6,28 g tłuszczów, w tym:
- 1,86 g tłuszczów nasyconych,
- 1,71 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.
2. Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 35,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,19 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 8,53 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 3,46 µg witaminy B12.
3. Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,41 mg żelaza,
- 54,0 mg magnezu,
- 238 mg fosforu,
- 636 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 37,0 mg sodu, 0,65 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Kulbiniec poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 50 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 158 kcal | 79,0 kcal |
Białko | 23,7 g | 11,87 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,28 g | 3,14 g |
Tłuszcze nasycone | 1,86 g | 0,93 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,71 g | 0,85 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,40 g | 0,70 g |
Cholesterol | 77,0 mg | 38,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |