Kurczak pomarańczowy
1. Kurczak pomarańczowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kurczak pomarańczowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 262 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,46 g białka,
- 22,5 g węglowodanów,
- 13,60 g cukrów,
- 0,80 g błonnika.
Kurczak pomarańczowy ma w 100 g 12,68 g tłuszczów, w tym:
- 2,42 g tłuszczów nasyconych,
- 3,47 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 6,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 61,0 mg cholesterolu.
2. Kurczak pomarańczowy – jakie ma witaminy?
Kurczak pomarańczowy to produkt zawierający 0,90 mg witaminy C, 75,0 µg RAE witaminy A, 1,07 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 24,4 µg witaminy K.
Kurczak pomarańczowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 3,59 mg witaminy B3,
- 66,1 mg witaminy B4,
- 1,00 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,20 µg witaminy B12.
3. Kurczak pomarańczowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kurczak pomarańczowy ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,94 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 130 mg fosforu,
- 209 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 553 mg sodu, 1,13 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 17,10 µg selenu.
4. Kurczak pomarańczowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 648 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 262 kcal | 1,698 kcal |
Białko | 14,46 g | 93,7 g |
Węglowodany | 22,5 g | 146 g |
Cukier | 13,60 g | 88,1 g |
Błonnik | 0,80 g | 5,18 g |
Tłuszcz | 12,68 g | 82,2 g |
Tłuszcze nasycone | 2,42 g | 15,70 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,47 g | 22,5 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 6,09 g | 39,4 g |
Cholesterol | 61,0 mg | 395 mg |
Witamina C | 0,90 mg | 5,83 mg |