Kurczak smażony w mące (mięso i skóra)
1. Kurczak smażony w mące (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kurczak smażony w mące (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 269 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,6 g białka,
- 3,15 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,10 g błonnika.
Kurczak smażony w mące (mięso i skóra) ma w 100 g 14,92 g tłuszczów, w tym:
- 4,06 g tłuszczów nasyconych,
- 5,89 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,41 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Kurczak smażony w mące (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Kurczak smażony w mące (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 27,0 µg RAE witaminy A, 0,63 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Kurczak smażony w mące (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 8,99 mg witaminy B3,
- 79,8 mg witaminy B4,
- 1,08 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,31 µg witaminy B12.
3. Kurczak smażony w mące (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kurczak smażony w mące (mięso i skóra) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,38 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 191 mg fosforu,
- 234 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 84,0 mg sodu, 2,04 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 21,7 µg selenu.
4. Kurczak smażony w mące (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 269 kcal | 229 kcal |
Białko | 28,6 g | 24,3 g |
Węglowodany | 3,15 g | 2,68 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,10 g | 0,09 g |
Tłuszcz | 14,92 g | 12,68 g |
Tłuszcze nasycone | 4,06 g | 3,45 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,89 g | 5,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,41 g | 2,90 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 76,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |