Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli
Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 22,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,14 g białka,
- 5,23 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli ma w 100 g 0,05 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli to produkt zawierający 37,0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,25 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 57,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 0,56 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 21,0 mg fosforu,
- 107 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 11,00 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,70 µg selenu.
Kwiat turi gotowany na parze bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.