Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli
1. Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 21,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,14 g białka,
- 5,10 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli ma w 100 g 0,05 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli to produkt zawierający 37,0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,25 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 57,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 0,56 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 21,0 mg fosforu,
- 107 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 247 mg sodu, 0 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Kwiat turi gotowany na parze z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 104 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 21,0 kcal | 21,8 kcal |
Białko | 1,14 g | 1,19 g |
Węglowodany | 5,10 g | 5,30 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,05 g | 0,05 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 37,0 mg | 38,5 mg |