Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone
1. Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone w 100 gramach posiada wartość energetyczną 15,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,09 g białka,
- 3,18 g węglowodanów,
- 2,40 g cukrów,
- 0,90 g błonnika.
Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone ma w 100 g 0,08 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,00 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone – jakie ma witaminy?
Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone to produkt zawierający 5,00 mg witaminy C, 87,0 µg RAE witaminy A, 0,04 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,31 mg witaminy B3,
- 13,40 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 41,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone ma w sobie:
- 37,0 mg wapnia,
- 0,88 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 34,0 mg fosforu,
- 106 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 242 mg sodu, 0,10 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,90 µg selenu.
4. Kwiaty dyni gotowane z dodatkiem soli, odsączone - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 134 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 15,00 kcal | 20,1 kcal |
Białko | 1,09 g | 1,46 g |
Węglowodany | 3,18 g | 4,26 g |
Cukier | 2,40 g | 3,22 g |
Błonnik | 0,90 g | 1,21 g |
Tłuszcz | 0,08 g | 0,11 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,00 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 5,00 mg | 6,70 mg |