Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 2,56 g tłuszczów, w tym:
- 0,66 g tłuszczów nasyconych,
- 0,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,95 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 53,0 mg cholesterolu.
2. Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 64,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 1,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,30 µg witaminy B12.
3. Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,37 mg żelaza,
- 53,0 mg magnezu,
- 248 mg fosforu,
- 328 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 87,0 mg sodu, 0,52 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Labraks poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 101 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 124 kcal | 125 kcal |
Białko | 23,6 g | 23,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,56 g | 2,59 g |
Tłuszcze nasycone | 0,66 g | 0,66 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,54 g | 0,55 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,95 g | 0,96 g |
Cholesterol | 53,0 mg | 53,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |