Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso
1. Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 143 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,4 g białka,
- 3,12 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,94 g tłuszczów, w tym:
- 0,30 g tłuszczów nasyconych,
- 0,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 2,10 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 4,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 4,04 µg witaminy B12.
3. Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 63,0 mg wapnia,
- 1,41 mg żelaza,
- 51,0 mg magnezu,
- 229 mg fosforu,
- 208 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 227 mg sodu, 7,27 mg cynku, 0,42 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 59,2 µg selenu.
4. Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 143 kcal | 122 kcal |
Białko | 26,4 g | 22,4 g |
Węglowodany | 3,12 g | 2,65 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,94 g | 1,65 g |
Tłuszcze nasycone | 0,30 g | 0,26 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,35 g | 0,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,76 g | 0,64 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 76,5 mg |
Witamina C | 2,10 mg | 1,79 mg |