Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 143 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,4 g białka,
- 3,12 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,94 g tłuszczów, w tym:
- 0,30 g tłuszczów nasyconych,
- 0,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 2,10 mg witaminy C,6,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 4,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 4,04 µg witaminy B12.
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 63,0 mg wapnia,
- 1,41 mg żelaza,
- 51,0 mg magnezu,
- 229 mg fosforu,
- 208 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 227 mg sodu, 7,27 mg cynku,0,42 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 59,2 µg selenu.
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 143 kcal | 122 kcal |
| Białko | 26,4 g | 22,4 g |
| Węglowodany | 3,12 g | 2,65 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 1,94 g | 1,65 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,30 g | 0,26 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,35 g | 0,30 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,76 g | 0,64 g |
| Cholesterol | 90,0 mg | 76,5 mg |
| Witamina C | 2,10 mg | 1,79 mg |
| Równoważnik folianów | 1,00 µg | 0,85 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,01 mg | 0,01 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,06 mg | 0,05 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 4,90 mg | 4,16 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,40 mg | 0,34 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,17 mg | 0,15 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 1,00 µg | 0,85 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 4,04 µg | 3,43 µg |
| Witamina A | 20,0 i.u. | 17,00 i.u. |
| Witamina A | 6,00 µg RAE | 5,10 µg RAE |
| Retinol | 6,00 µg | 5,10 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 63,0 mg | 53,6 mg |
| Żelazo | 1,41 mg | 1,20 mg |
| Magnez | 51,0 mg | 43,4 mg |
| Fosfor | 229 mg | 195 mg |
| Potas | 208 mg | 177 mg |
| Sód | 227 mg | 193 mg |
| Cynk | 7,27 mg | 6,18 mg |
| Miedź | 0,42 mg | 0,35 mg |
| Mangan | 0,02 mg | 0,02 mg |
| Selen | 59,2 µg | 50,3 µg |
| Woda | 66,8 g | 56,7 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.