Trwa ładowanie...

Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso

1. Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 143 kcal.

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 26,4 g białka,
  • 3,12 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,94 g tłuszczów, w tym:

  • 0,30 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,76 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.

2. Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?

Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 2,10 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,01 mg witaminy B1,
  • 0,06 mg witaminy B2,
  • 4,90 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,40 mg witaminy B5,
  • 0,17 mg witaminy B6,
  • 1,00 µg witaminy B9,
  • 4,04 µg witaminy B12.

3. Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:

  • 63,0 mg wapnia,
  • 1,41 mg żelaza,
  • 51,0 mg magnezu,
  • 229 mg fosforu,
  • 208 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 227 mg sodu, 7,27 mg cynku, 0,42 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 59,2 µg selenu.

4. Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 143 kcal 122 kcal
Białko 26,4 g 22,4 g
Węglowodany 3,12 g 2,65 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 1,94 g 1,65 g
Tłuszcze nasycone 0,30 g 0,26 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,35 g 0,30 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,76 g 0,64 g
Cholesterol 90,0 mg 76,5 mg
Witamina C 2,10 mg 1,79 mg
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso
Langusta poddana obróbce nawilżającej mięso (Flickr)
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.