Łój (barani)
1. Łój (barani) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Łój (barani) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 902 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Łój (barani) ma w 100 g 100 g tłuszczów, w tym:
- 47,3 g tłuszczów nasyconych,
- 40,6 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 7,80 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 102 mg cholesterolu.
2. Łój (barani) – jakie ma witaminy?
Łój (barani) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 2,80 mg witaminy E, 28,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Łój (barani) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 79,8 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Łój (barani) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Łój (barani) ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 0 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Łój (barani) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 13 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 902 kcal | 115 kcal |
Białko | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 100 g | 12,80 g |
Tłuszcze nasycone | 47,3 g | 6,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 40,6 g | 5,20 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 7,80 g | 1,00 g |
Cholesterol | 102 mg | 13,06 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |