Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 153 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 5,28 g tłuszczów, w tym:
- 0,97 g tłuszczów nasyconych,
- 1,62 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,97 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 55,0 mg cholesterolu.
2. Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 42,0 µg RAE witaminy A, 0,48 mg witaminy E, 522 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 9,59 mg witaminy B3,
- 113 mg witaminy B4,
- 1,24 mg witaminy B5,
- 0,70 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 4,73 µg witaminy B12.
3. Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 0,45 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 313 mg fosforu,
- 439 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 90,0 mg sodu, 0,46 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 37,6 µg selenu.
4. Łosoś różowy poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 153 kcal | 130 kcal |
Białko | 24,6 g | 20,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,28 g | 4,49 g |
Tłuszcze nasycone | 0,97 g | 0,83 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,62 g | 1,37 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,97 g | 0,83 g |
Cholesterol | 55,0 mg | 46,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |