Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 159 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 5,44 g tłuszczów, w tym:
- 1,17 g tłuszczów nasyconych,
- 2,30 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,36 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
2. Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 138 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 7,25 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,96 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 6,22 µg witaminy B12.
3. Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,62 mg żelaza,
- 42,0 mg magnezu,
- 291 mg fosforu,
- 477 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 1,04 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Lufar poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 117 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 159 kcal | 186 kcal |
Białko | 25,7 g | 30,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,44 g | 6,37 g |
Tłuszcze nasycone | 1,17 g | 1,37 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,30 g | 2,69 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,36 g | 1,59 g |
Cholesterol | 76,0 mg | 88,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |