Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona)
1. Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 361 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 11,98 g białka,
- 72,5 g węglowodanów,
- 0,31 g cukrów,
- 2,40 g błonnika.
Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona) ma w 100 g 1,66 g tłuszczów, w tym:
- 0,24 g tłuszczów nasyconych,
- 0,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,73 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona) – jakie ma witaminy?
Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,40 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,00 mg witaminy B3,
- 10,40 mg witaminy B4,
- 0,44 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 33,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,90 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 97,0 mg fosforu,
- 100 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,85 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 0,79 mg manganu i 39,7 µg selenu.
4. Mąka pszenna do wypieku chleba (niewzbogacona) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 137 g (1 szklanka, nieprzesiana) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 361 kcal | 495 kcal |
Białko | 11,98 g | 16,41 g |
Węglowodany | 72,5 g | 99,37 g |
Cukier | 0,31 g | 0,43 g |
Błonnik | 2,40 g | 3,29 g |
Tłuszcz | 1,66 g | 2,27 g |
Tłuszcze nasycone | 0,24 g | 0,33 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,14 g | 0,19 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,73 g | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |