Makaron chiński z fasolą Mung w proszku
1. Makaron chiński z fasolą Mung w proszku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Makaron chiński z fasolą Mung w proszku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 351 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,16 g białka,
- 86,1 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,50 g błonnika.
Makaron chiński z fasolą Mung w proszku ma w 100 g 0,06 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,02 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Makaron chiński z fasolą Mung w proszku – jakie ma witaminy?
Makaron chiński z fasolą Mung w proszku to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Makaron chiński z fasolą Mung w proszku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0,20 mg witaminy B3,
- 93,2 mg witaminy B4,
- 0,10 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Makaron chiński z fasolą Mung w proszku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Makaron chiński z fasolą Mung w proszku ma w sobie:
- 25,0 mg wapnia,
- 2,17 mg żelaza,
- 3,00 mg magnezu,
- 32,0 mg fosforu,
- 10,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 10,00 mg sodu, 0,41 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 7,90 µg selenu.
4. Makaron chiński z fasolą Mung w proszku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 351 kcal | 491 kcal |
Białko | 0,16 g | 0,22 g |
Węglowodany | 86,1 g | 121 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,50 g | 0,70 g |
Tłuszcz | 0,06 g | 0,08 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,02 g | 0,03 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |