Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli
1. Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 138 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,54 g białka,
- 25,2 g węglowodanów,
- 0,40 g cukrów,
- 1,20 g błonnika.
Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli ma w 100 g 2,07 g tłuszczów, w tym:
- 0,42 g tłuszczów nasyconych,
- 0,58 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,55 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 29,0 mg cholesterolu.
2. Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,40 mg witaminy B3,
- 25,7 mg witaminy B4,
- 0,26 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,09 µg witaminy B12.
3. Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 0,60 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 76,0 mg fosforu,
- 38,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 165 mg sodu, 0,65 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,32 mg manganu i 23,9 µg selenu.
4. Makaron jajeczny ugotowany z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 160 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 138 kcal | 221 kcal |
Białko | 4,54 g | 7,26 g |
Węglowodany | 25,2 g | 40,3 g |
Cukier | 0,40 g | 0,64 g |
Błonnik | 1,20 g | 1,92 g |
Tłuszcz | 2,07 g | 3,31 g |
Tłuszcze nasycone | 0,42 g | 0,67 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,58 g | 0,93 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,55 g | 0,88 g |
Cholesterol | 29,0 mg | 46,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |