Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce
1. Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce w 100 gramach posiada wartość energetyczną 388 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 11,48 g białka,
- 70,8 g węglowodanów,
- 8,20 g cukrów,
- 1,60 g błonnika.
Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce ma w 100 g 6,56 g tłuszczów, w tym:
- 2,81 g tłuszczów nasyconych,
- 1,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,99 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 8,00 mg cholesterolu.
2. Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce – jakie ma witaminy?
Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 99,0 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce zawiera również witaminy z grupy B:
- 1,04 mg witaminy B1,
- 0,63 mg witaminy B2,
- 3,88 mg witaminy B3,
- 36,0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 204 µg witaminy B9,
- 0,77 µg witaminy B12.
3. Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce ma w sobie:
- 328 mg wapnia,
- 2,36 mg żelaza,
- 49,0 mg magnezu,
- 328 mg fosforu,
- 348 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 902 mg sodu, 1,23 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0 mg manganu i 47,5 µg selenu.
4. Makaron z serem do przygotowania w mikrofalówce - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 61 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 388 kcal | 237 kcal |
Białko | 11,48 g | 7,00 g |
Węglowodany | 70,8 g | 43,2 g |
Cukier | 8,20 g | 5,00 g |
Błonnik | 1,60 g | 0,98 g |
Tłuszcz | 6,56 g | 4,00 g |
Tłuszcze nasycone | 2,81 g | 1,72 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,63 g | 0,99 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,99 g | 1,21 g |
Cholesterol | 8,00 mg | 4,88 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |