Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu
1. Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 297 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,10 g białka,
- 52,1 g węglowodanów,
- 5,04 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu ma w 100 g 4,03 g tłuszczów, w tym:
- 0,41 g tłuszczów nasyconych,
- 2,29 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 15,00 mg cholesterolu.
2. Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 30,0 µg RAE witaminy A, 0,56 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,20 µg witaminy K.
Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,54 mg witaminy B1,
- 0,38 mg witaminy B2,
- 4,12 mg witaminy B3,
- 25,4 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 138 µg witaminy B9,
- 0,40 µg witaminy B12.
3. Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 202 mg wapnia,
- 1,81 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 403 mg fosforu,
- 203 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 867 mg sodu, 1,34 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0 mg manganu i 38,1 µg selenu.
4. Makaron z serem o obniżonej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 99 g (1 porcja, 105 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 297 kcal | 294 kcal |
Białko | 13,10 g | 12,97 g |
Węglowodany | 52,1 g | 51,5 g |
Cukier | 5,04 g | 4,99 g |
Błonnik | 2,00 g | 1,98 g |
Tłuszcz | 4,03 g | 3,99 g |
Tłuszcze nasycone | 0,41 g | 0,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,29 g | 2,27 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,12 g | 1,11 g |
Cholesterol | 15,00 mg | 14,85 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |