Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 262 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 17,81 g tłuszczów, w tym:
- 4,18 g tłuszczów nasyconych,
- 7,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,30 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 54,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,41 mg witaminy B2,
- 6,85 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,99 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 19,00 µg witaminy B12.
3. Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,57 mg żelaza,
- 97,0 mg magnezu,
- 278 mg fosforu,
- 401 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 83,0 mg sodu, 0,94 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 51,6 µg selenu.
4. Makrela atlantycka poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 88 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 262 kcal | 231 kcal |
Białko | 23,9 g | 21,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 17,81 g | 15,67 g |
Tłuszcze nasycone | 4,18 g | 3,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,01 g | 6,17 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,30 g | 3,78 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 66,0 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,35 mg |