Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 201 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 10,12 g tłuszczów, w tym:
- 2,88 g tłuszczów nasyconych,
- 3,37 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,49 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 60,0 mg cholesterolu.
2. Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 2,10 mg witaminy C, 23,0 µg RAE witaminy A, 1,25 mg witaminy E, 457 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,54 mg witaminy B2,
- 10,67 mg witaminy B3,
- 83,6 mg witaminy B4,
- 0,37 mg witaminy B5,
- 0,38 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 4,23 µg witaminy B12.
3. Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 29,0 mg wapnia,
- 1,49 mg żelaza,
- 36,0 mg magnezu,
- 160 mg fosforu,
- 521 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 110 mg sodu, 0,86 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Makrela pacyficzna poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (30 g, bez ości) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 201 kcal | 57,0 kcal |
Białko | 25,7 g | 7,29 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,12 g | 2,87 g |
Tłuszcze nasycone | 2,88 g | 0,82 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,37 g | 0,96 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,49 g | 0,71 g |
Cholesterol | 60,0 mg | 17,01 mg |
Witamina C | 2,10 mg | 0,60 mg |