Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut)
1. Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 303 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,29 g białka,
- 28,6 g węglowodanów,
- 2,67 g cukrów,
- 1,60 g błonnika.
Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut) ma w 100 g 14,10 g tłuszczów, w tym:
- 6,90 g tłuszczów nasyconych,
- 3,81 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 34,0 mg cholesterolu.
2. Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut) – jakie ma witaminy?
Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 107 µg RAE witaminy A, 0,84 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 8,30 µg witaminy K.
Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,22 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 2,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,32 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,89 µg witaminy B12.
3. Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut) ma w sobie:
- 278 mg wapnia,
- 1,71 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 317 mg fosforu,
- 191 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 784 mg sodu, 1,87 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,30 mg manganu i 23,1 µg selenu.
4. Mała pizza z serem na cienkim cieście (Pizza Hut) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 69 g (1 kawałek) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 303 kcal | 209 kcal |
Białko | 15,29 g | 10,55 g |
Węglowodany | 28,6 g | 19,76 g |
Cukier | 2,67 g | 1,84 g |
Błonnik | 1,60 g | 1,10 g |
Tłuszcz | 14,10 g | 9,73 g |
Tłuszcze nasycone | 6,90 g | 4,76 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,81 g | 2,63 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,70 g | 1,17 g |
Cholesterol | 34,0 mg | 23,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |