Małże poddane obróbce nawilżającej mięso
1. Małże poddane obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Małże poddane obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 148 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,6 g białka,
- 5,13 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Małże poddane obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,95 g tłuszczów, w tym:
- 0,19 g tłuszczów nasyconych,
- 0,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,55 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.
2. Małże poddane obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Małże poddane obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 22,1 mg witaminy C, 171 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Małże poddane obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,43 mg witaminy B2,
- 3,35 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 29,0 µg witaminy B9,
- 98,9 µg witaminy B12.
3. Małże poddane obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Małże poddane obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 92,0 mg wapnia,
- 2,81 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 338 mg fosforu,
- 628 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,202 mg sodu, 2,73 mg cynku, 0,69 mg miedzi, 1,00 mg manganu i 64,0 µg selenu.
4. Małże poddane obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 148 kcal | 126 kcal |
Białko | 25,6 g | 21,7 g |
Węglowodany | 5,13 g | 4,36 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,95 g | 1,66 g |
Tłuszcze nasycone | 0,19 g | 0,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,17 g | 0,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,55 g | 0,47 g |
Cholesterol | 67,0 mg | 57,0 mg |
Witamina C | 22,1 mg | 18,79 mg |