Margaryna o obniżonej zawartości kalorii
1. Margaryna o obniżonej zawartości kalorii – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Margaryna o obniżonej zawartości kalorii w 100 gramach posiada wartość energetyczną 465 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Margaryna o obniżonej zawartości kalorii ma w 100 g 53,0 g tłuszczów, w tym:
- 17,88 g tłuszczów nasyconych,
- 20,8 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 11,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 54,0 mg cholesterolu.
2. Margaryna o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma witaminy?
Margaryna o obniżonej zawartości kalorii to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 819 µg RAE witaminy A, 9,20 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 61,1 µg witaminy K.
Margaryna o obniżonej zawartości kalorii zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,01 mg witaminy B3,
- 6,50 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Margaryna o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Margaryna o obniżonej zawartości kalorii ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,04 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 10,00 mg fosforu,
- 6,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 581 mg sodu, 0,01 mg cynku, 0,00 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,50 µg selenu.
4. Margaryna o obniżonej zawartości kalorii - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 13 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 465 kcal | 60,5 kcal |
Białko | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 53,0 g | 6,89 g |
Tłuszcze nasycone | 17,88 g | 2,32 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 20,8 g | 2,70 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 11,15 g | 1,45 g |
Cholesterol | 54,0 mg | 7,02 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |