Marmolada o obniżonej zawartości cukru
1. Marmolada o obniżonej zawartości cukru – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Marmolada o obniżonej zawartości cukru w 100 gramach posiada wartość energetyczną 151 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0 g białka,
- 37,6 g węglowodanów,
- 29,4 g cukrów,
- 1,50 g błonnika.
Marmolada o obniżonej zawartości cukru ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Marmolada o obniżonej zawartości cukru – jakie ma witaminy?
Marmolada o obniżonej zawartości cukru to produkt zawierający 15,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Marmolada o obniżonej zawartości cukru zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,08 mg witaminy B3,
- 4,20 mg witaminy B4,
- 0,09 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Marmolada o obniżonej zawartości cukru – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Marmolada o obniżonej zawartości cukru ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 0 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 7,00 mg fosforu,
- 59,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0,05 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,29 mg manganu i 0,40 µg selenu.
4. Marmolada o obniżonej zawartości cukru - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 20 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 151 kcal | 30,2 kcal |
Białko | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 37,6 g | 7,52 g |
Cukier | 29,4 g | 5,88 g |
Błonnik | 1,50 g | 0,30 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,02 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 15,00 mg | 3,00 mg |