Marynowana kapusta japońska
1. Marynowana kapusta japońska – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Marynowana kapusta japońska w 100 gramach posiada wartość energetyczną 30,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,60 g białka,
- 5,67 g węglowodanów,
- 1,30 g cukrów,
- 3,10 g błonnika.
Marynowana kapusta japońska ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Marynowana kapusta japońska – jakie ma witaminy?
Marynowana kapusta japońska to produkt zawierający 0,70 mg witaminy C, 9,00 µg RAE witaminy A, 0,12 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 126 µg witaminy K.
Marynowana kapusta japońska zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,18 mg witaminy B3,
- 23,5 mg witaminy B4,
- 0,20 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 42,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Marynowana kapusta japońska – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Marynowana kapusta japońska ma w sobie:
- 48,0 mg wapnia,
- 0,49 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 43,0 mg fosforu,
- 853 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 277 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,24 mg manganu i 1,00 µg selenu.
4. Marynowana kapusta japońska - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 150 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 30,0 kcal | 45,0 kcal |
Białko | 1,60 g | 2,40 g |
Węglowodany | 5,67 g | 8,51 g |
Cukier | 1,30 g | 1,95 g |
Błonnik | 3,10 g | 4,65 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,07 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,70 mg | 1,05 mg |