Marynowany bakłażan
1. Marynowany bakłażan – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Marynowany bakłażan w 100 gramach posiada wartość energetyczną 49,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,90 g białka,
- 9,77 g węglowodanów,
- 4,80 g cukrów,
- 2,50 g błonnika.
Marynowany bakłażan ma w 100 g 0,70 g tłuszczów, w tym:
- 0,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Marynowany bakłażan – jakie ma witaminy?
Marynowany bakłażan to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,03 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,70 µg witaminy K.
Marynowany bakłażan zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 0,66 mg witaminy B3,
- 11,90 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 20,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Marynowany bakłażan – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Marynowany bakłażan ma w sobie:
- 25,0 mg wapnia,
- 0,77 mg żelaza,
- 6,00 mg magnezu,
- 9,00 mg fosforu,
- 12,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,674 mg sodu, 0,23 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Marynowany bakłażan - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 136 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 49,0 kcal | 66,6 kcal |
Białko | 0,90 g | 1,22 g |
Węglowodany | 9,77 g | 13,29 g |
Cukier | 4,80 g | 6,53 g |
Błonnik | 2,50 g | 3,40 g |
Tłuszcz | 0,70 g | 0,95 g |
Tłuszcze nasycone | 0,14 g | 0,19 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,06 g | 0,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,29 g | 0,40 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |