Masa do ciasta dyniowego
1. Masa do ciasta dyniowego – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Masa do ciasta dyniowego w 100 gramach posiada wartość energetyczną 104 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,09 g białka,
- 26,4 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 8,30 g błonnika.
Masa do ciasta dyniowego ma w 100 g 0,13 g tłuszczów, w tym:
- 0,07 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,01 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Masa do ciasta dyniowego – jakie ma witaminy?
Masa do ciasta dyniowego to produkt zawierający 3,50 mg witaminy C, 415 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Masa do ciasta dyniowego zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 0,37 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,14 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 35,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Masa do ciasta dyniowego – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Masa do ciasta dyniowego ma w sobie:
- 37,0 mg wapnia,
- 1,06 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 45,0 mg fosforu,
- 138 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 208 mg sodu, 0,27 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,40 mg manganu i 1,10 µg selenu.
4. Masa do ciasta dyniowego - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 270 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 104 kcal | 281 kcal |
Białko | 1,09 g | 2,94 g |
Węglowodany | 26,4 g | 71,3 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 8,30 g | 22,4 g |
Tłuszcz | 0,13 g | 0,35 g |
Tłuszcze nasycone | 0,07 g | 0,18 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,50 mg | 9,45 mg |